logo JH Parketvloeren wit

Onderhoud

vloeren laten onderhouden
logo JH Parketvloeren

Tips om uw parket te onderhouden

Om uw parketvloer in topvorm te houden, is het belangrijk dat die correct behandeld wordt. Lees hieronder zeker onze tips om uw parket te onderhouden, zodat u zelf uw vloer de beste zorgen kan geven.

  • Hardnekkig vuil en zand kunnen de beschermende bovenlaag van uw parket beschadigen. Verwijder die stoffen daarom tijdig met een zachte borstel of een stofzuiger die geschikt is voor een krasgevoelige ondergrond.
  • Voorkom krassen wanneer u uw meubels verschuift door viltjes onder de poten van uw meubels aan te brengen.
  • Onder invloed van luchtvochtigheid kan uw vloer krimpen of uitzetten. Probeer de luchtvochtigheid in uw gebouw dus zo stabiel mogelijk te houden.
  • Gebruik geen chemische of bijtende producten op uw vloer.

Als uw vloer met olie afgewerkt is, reinigt u die best regelmatig met een voedende zeep. Die creëert namelijk een extra beschermende laag die uw vloer tegen vlekken behoedt. Vraag gerust raad over welke zeep u daarvoor zou kunnen inzetten.

Opdat de laklaag uw vloer optimaal zou beschermen, dient u uw vloer regelmatig met een speciaal product schoon te maken. Het is daarbij essentieel dat het geen vette film achterlaat en de laklaag ook niet uitdroogt. U kan ons altijd aanspreken als u twijfelt over welk product daarvoor geschikt is.